пʼятниця, 12 липня 2013 11:16

"Регіонал" розповів, як добре всім стане з новим податком на нерухомість

"Регіонал" розповів, як добре всім стане з новим податком на нерухомість
Микола Левченко. Фото: www.pravda.com.ua

Нова "ефективна система" оподаткування нерухомості обіцяє за рахунок податків бізнесменів покращити життя звичайних жителів міст.

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко для Gazeta.ua, коментуючи свою власну пропозицію обкладати податком усю нерухомість замість лише житлової. Відповідний законопроект було зареєстровано 5 липня.

"В основі лежить не справедливість, а ефективність. Головне, яка система (оподаткування - ред. Gazeta.ua) буде більш ефективною, а не більш справедливою. Взагалі то ідея не нова. Те що стосується фінансової частини, це, по-перше, введення кримінальної відповідальності для казначейства за своєправне використання коштів місцевих бюджетів. Гроші територіальної громади ніхто не має права брати без згоди територіальної громади", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" хоче збирати з людей податки на всю нерухомість замість житлової

"Те ж саме податок на нерухомість. Податок на нерухомість повинен йти територіальній громаді. Особливо коли мова йде про комерційну нерухомість. Комерційна нерухомість є там де висока купівельна спроможність", - додав "регіонал".

Левченко заявив, що висока купівельна спроможність виникає за рахунок жителів міста, які старанно працюють, отримують заробітну плату і витрачають гроші. І ті хто користується цією високою купівельною спроможністю і заробляють гроші на комерційній нерухомості повинні брати участь в благоустрої міста, в покращенні інфраструктури на користь тих самих жителів міста.

"Сьогодні десятки мільйонів гривень практично в усіх містах відсторонені. Це відбувається безнаказано і безвідповідально. За це повинні відповідати чиновники, які дають такі накази, і ті які такі накази виконують", - сказав Левченко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, як добре всім стане з новим податком на нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути