середа, 03 квітня 2013 22:00

"Регіонал" розповів в чому сила та слабкість опозиції

"Регіонал" розповів в чому сила та слабкість опозиції
Фото: telegraf.com.ua

Хоча опозиції немає з чим йти  до людей, проте вона виграє завдяки тому, що люди обурилися на владу.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

Говорячи про мітинги, які проводила опозиція останнім часом, він зауважив: "Це слабкість опозиції".

"Якщо порахувати членів опозиційних партій в Києві, або в області, то вийде десь тисяч сімсот, а прийшло десь 2 тисячі. З них половина проплачених, а половина активних людей, які ходять — бабусі. Це означає, що партійці не підтримують своє керівництво", - висловив переконання колишній народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири комітети ВР "відправили у відставку" уряд Азарова

За його словами, опозиції немає  з чим "йти до людей". "Влада на себе стільки негативу перед суспільством взяла, не лише ця владу, що в цьому й сила опозиції. Вони ж нічого не можуть запропонувати людям. А чим може закінчитися їхня гра? Що дійсно, будуть винесені закони на референдум про зміну виборчого законодавства, про вибори президента, чи ще якісь питання. І народ проголосує за чисту мажоритарку, бо побачить, що такий парламент нікому не потрібен", - наголосив Зубанов.

Водночас він висловив переконання, що вибори мера Києва "будуть в 2015, разом з президентськими, якщо ще ці відбудуться тоді. Сенсу немає ніякого в цих виборах під ті закони, які сьогодні діють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд хоче позбавити повноважень "жіночий десант" Тимошенко

"Якщо опозицію цікавить лише процес, як би попіаритися, безлад зробити під час виборів, то це одне, а якщо вони хочуть , аби був порядок, то треба сісти з більшістю в парламенті і досягнути консенсусу щодо змін до закону", - резюмував він.

Вчора біля Верховної Ради відбувся опозиційний мітинг, учасники якого вимагали у парламенту прийняти закон про призначення виборів у Києві. Правоохоронці нарахували 4 тисячі мітингувальників, хоча в опозиції наголошували на більшій кількості. 2 квітня парламент провалив голосування за постанову про призначення виборів у Києві. "За" постанову проголосували 209 при необхідних 226 народних депутатів.

Нагадаємо, 21 березня Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів. Раніше Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві ситуація така: одні не хочуть, а інші не можуть - Чорновіл

Як раніше повідомлялося, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Активну позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів в чому сила та слабкість опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути