пʼятниця, 15 березня 2013 14:07

"Регіонал" порадив Яценюку підучити українську мову

"Регіонал" порадив Яценюку підучити українську мову
Ярослав Сухий. Фото: obozrevatel.com

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Ярослав Сухий заявив, що одному із лідерів опозиції Арсенію Яценюку варто або змінити райтерів, або самому взятися за підручники  з української мови.

Про це він сказав, коментуючи запис Яценюка у соціальній мережі Фейсбук, де зроблено дві помилки, повідомляє прес-служба ПР.

"У мене складається  двояке враження. Яценюку треба або поміняти своїх райтерів, тих, хто за нього пишуть промови. Або самому вже почати працювати над собою, взятися за підручники та згадати хоча б курс середньої школи", - зауважив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав запустити в Україні рейси п'яти лоукостерів

Сухий наголосив, що Яценюк у своєму короткому записі на Фесйсбуці ("Перший млин не був комом. Рівняйтеся на вінничан. Приєднуйтеся! Завтра - Ужгород! – Ред.) зробив дві серйозні помилки. "По-перше, хочу поставити до відома пана Яценюка, що російське слово "блин" українською звучить як "млинець", а не "млин". А по-друге, в українській мові є чимало своїх фразеологізмів на дану тему. Як от, наприклад, "перша риба не ловиться", "перші коти за плоти" чи "перша чарка колом", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

Водночас політик звернув увагу на те, що "за маніакальним бажанням деяких лідерів опозиції привернути до себе увагу, вони скоро стануть конкурентами FEMEN".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" порадив Яценюку підучити українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути