середа, 21 листопада 2012 23:43

"Регіонал": Мораторій на продаж землі можуть ввести і без земельного кадастру

"Регіонал": Мораторій на продаж землі можуть ввести і без земельного кадастру
Фото: uk.wikipedia.org

Народний депутат від Партії регіонів, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Валерій Бевзенко вважає, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель можна запровадити без земельного кадастру.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

Відповідаючи на питання, чому влада декларувала, що до 1 липня 2012 року буде завершено створення електронної системи Державного реєстру, а насправді не були завершені роботи по створенню реєстру, він сказав: "Наповнення земельного кадастру, його електронної карти, - складний і довгий процес. Якщо все буде добре, якщо будуть виділені гроші, то цей процес затягнеться на декілька років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Відкладати мораторій на продаж землі – безглуздо

"Він може бути завершений за п'ять або більше років. Мораторій можна зняти без кадастру, тому що ніколи не буде продана жодна земельна ділянка, доки вона не ляже в кадастр", - додав Бевзенко.

В свою чергу, голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков сказав: "Заплановано, але не виділено ні копійки на утворення кадастру. За власні кошти Земельне агентство проводить цю роботу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович злякався бунту і дав відмашку щодо запровадження ринку землі - нардеп

Нагадаємо, 20 листопада Верховна Рада прийняла законопроект про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": Мораторій на продаж землі можуть ввести і без земельного кадастру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути