середа, 21 листопада 2012 13:42

Янукович злякався бунту і дав відмашку щодо запровадження ринку землі - нардеп

Янукович злякався бунту і дав відмашку щодо запровадження ринку землі - нардеп

Президент Віктор Янукович злякався бунту суспільства і дав відмашку щодо запровадження ринку землі.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Володимир Яворівський, коментуючи ухвалення Верховною Радою закону щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2016 року.

Політик розповів, що таке рішення провладна більшість прийняла буквально вчора, 20 листопада, за особистою вказівкою президента Віктора Януковича.

"Це була складна драматургія. Абсолютно було зрозуміло, що вони мають намір проголосувати за продаж землі і це мав бути останній їхній акорд у шостому скликанні. Тому що вони не дуже сподіваються, що у наступному скликанні все даватиметься так само легко і просто за одним помахом відомої чоловіка, як зараз", - наголосив він.

Яворівський додав: "Через те вони квапилися і ми насправді думали, що після обіду вони будуть щось робити. Ми навіть готувалися до певних дій, зокрема до блокувати трибуну, щоби не дати їм цього зробити. Однак, у перерві, за моєю інформацією, президент приймав голова комітету, "регіонала" Калетніка, і кажуть, що там була дуже важка розмова. Калетнік повернувся буквально весь блідий і, як хтось пожартував, ще сивіший, ніж до того, як туди йшов. Певно там вони порадилися і зрозуміли, що це викличе колосальний бунт в українському суспільстві і що прийняття цього закону може розбудити це українське суспільство, яке задрімало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: "Природа влади — швидко скупити всю країну, тому від продажу землі вони не відмовляться"

Нардеп переконаний, що саме під натиском суспільство було прийнято рішення таки продовжити мораторій на продаж землі.

"Це було дійсно вирішено вчора десь в обідню перерву. І рішення було прийнято особисто Януковичем і, очевидно, що він все таки злякався якихось набагато складніших наслідків від прийняття цього закону і дав відмашку", - підкреслив політик.

Водночас, Яворівський не виключає, що щодо цього питання ще можуть бути маніпуляції і дату мораторію можуть ще змінити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці купуватимуть українську землю через офшори - комуніст

"Якщо, не дай Боже, буде така більшість, яка є ще сьогодні в цьому шостому скликанні, то, звичайно, цю норму можна змінити будь-коли. Думаю, саме через це і було прийнято таке рішення, щоб зараз, мовляв, не дратувати нікого "підемо на це, а потім це можна буде змінити будь-коли", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович злякався бунту і дав відмашку щодо запровадження ринку землі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути