пʼятниця, 02 вересня 2016 17:09

Рано чи пізно український бізнес почне пошук шляхів зближення з Росією - Новинський

Рано чи пізно український бізнес почне пошук шляхів зближення з Росією - Новинський
Вадим Новинський

"Правда полягає в тому, що саме в країнах СНД і БРІКС Україна може знайти реальні ринки збуту. Не в Європі – ми бачимо, що угода про асоціацію з Євросоюзом не принесла позитивних результатів для України. Європейський ринок для нас залишається закритим".

Про це в інтерв'ю журналу "Кореспондент" заявив народний депутат Вадим Новинський.

Коментуючи свою позицію щодо співпраці з державою-агресором, абсолютно неприйнятної на думку багатьох політиків, Новинський відзначає: "за міжнародно-правовими статусами, Росія для нас – як це не парадоксально – залишається стратегічним партнером. Почитайте українсько-російський договір від 31 травня 1997 року. Він досі не денонсований (хоч я і звертав увагу керівництва парламенту на цей факт – тоді, коли в Раді піднімали питання про визнання Росії державою-агресором). Перший пункт договору говорить про стратегічне партнерство".

Аналізуючи ситуацію щодо економічного співробітництва України і ЄС, Новинський робить акцент на труднощах даного періоду, очевидних навіть для Прем'єр-міністра країни: "Не дарма Гройсман заявляє про необхідність переговорного процесу з ЄС щодо отримання нових преференцій. А це означає перегляд угоди про асоціацію, до чого Євросоюз не готовий. ЄС дійшов до прямого тиску на Україну в плані розширення квот на вивіз лісу – інакше, мовляв, не дамо обіцяні гроші".

Труднощі існують і по лінії співпраці з Китаєм і Середньою Азією: "Ми втратили транзитний потенціал – розрекламований "Новий Шовковий шлях" - це фікція, це вкрай невигідно з точки зору логістики. А без транзитних можливостей ми втрачаємо Середню Азію та Китай як партнерів. Зрозуміло, що в таких умовах рано чи пізно український бізнес почне пошук шляхів зближення з Росією", - говорить Новинський.

Приводячи в приклад торговельно-економічні стосунки Британії та Аргентини, між якими у 1982 році спалахнула війна за Фолклендські острови, а також Сербії та Хорватії, Новинський упевнений, що й у стосунках України та Росії, рано чи пізно, настане мир.

Зараз ви читаєте новину «Рано чи пізно український бізнес почне пошук шляхів зближення з Росією - Новинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути