пʼятниця, 18 жовтня 2013 09:43

Радник Путіна: Україна втрачатиме незалежність - попереду конфлікти і дефолт

Радник Путіна: Україна втрачатиме незалежність - попереду конфлікти і дефолт
Сергій Глазьєв. Фото: lenta.ru

Радник президента РФ з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв заявляє, що після підписання Угоди з ЄС, Україна втратить економічну незалежність.

Про це він сказав у четвер в інтерв'ю РИА Новости, відповідаючи на питання,  що станеться, у разі підписання договору між Києвом і Брюсселем.

"Україна більше не буде самостійною державою з питань торгової політики - все потрібно узгоджувати з ЄС. Через це виникає питання про те, чи втримається Україна в зоні вільної торгівлі з нами", - сказав він.

На думку Глазьєва Росія зустрінеться з новими ризиками після підписання Угоди між Україною і ЄС.

"Україна втрачає суверенітет і в частині ветеринарного і санітарного контролю, через що ми отримуємо ризики переміщення через Україну небезпечних видів продукції, яка заборонена до використання в Росії. Такою в Європі дуже багато, тому що якість, скажімо, м'яса і овочів у багатьох європейських країнах набагато нижче вимог російських ветеринарної та санітарної служб", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лауреати Нобелівської премії просять Путіна звільнити активістів Greenpeace

Разом з цим, радник пророкує появу в середині України нових конфліктів.

"Аналізуючи наслідки угоди (про асоціацію з ЄС), ми змушені констатувати, що Україна втрачає незалежність. Вона буде робити так, як їй скажуть у Брюсселі. І якщо врахувати, що половина українців хочуть сьогодні провести інтеграцію з Європою, а інша половина хоче інтеграції України з нами, то цей розкол української спільноти цілком може спричинити за собою і конфлікти всередині країни", - сказав він.

"В даний час уряд України схвалив умови угоди про асоціацію. Але воно не підписано. І ми сподіваємося, що президент України буде виважено ставитися до прийняття цього рішення, наслідки якого будуть незворотні через погіршення наших умов торговельно-економічного співробітництва та внутрішнього становища на Україні, яку чекає в цьому випадку дефолт", - додав Глазьєв.

Нагадаємо, Україна і ЄС планують підписати Угоду про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Радник Путіна: Україна втрачатиме незалежність - попереду конфлікти і дефолт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

158

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути