четвер, 17 жовтня 2013 16:46

Лауреати Нобелівської премії просять Путіна звільнити активістів Greenpeace

Лауреати Нобелівської премії просять Путіна звільнити активістів Greenpeace
Фото: nedoblog.ru

Одинадцять лауреатів Нобелівської премії миру написали колективний лист президенту Росії Володимиру Путіну щодо ситуації з екіпажем судна екологічної організації Greenpeace Arctic Sunrise.

Лауреати закликають президента Росії зробити усе можливе, аби слідство відмовилося від звинувачень в піратстві щодо затриманих на борту судна 30 людей, а будь-які інші звинувачення відповідали міжнародним та російським законам.

Підписанти також висловили стурбованість планами видобутку нафти в Арктиці, що може мати катастрофічні наслідки у випадку розливу нафти.

Нагадаємо, судно Greenpeace затримали у Печорському морі 19 вересня за спробу провести акцію протесту на платформі "Прирозломна".

Суд Мурманська арештував всіх 30 людей (серед яких є і українець), котрі перебували на борту судна та висунув їм звинувачення у піратстві - спробі захоплення нафтовидобувної платформи. Їм загрожує 15 років тюрми.

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков відповів лауреатам Нобелівської премії миру, які закликали Путіна посприяти у звільненні активістів Greenpeace, що вони звернулися не за адресою.

"Президент з величезною повагою ставиться до нобелівським лауреатам і завжди з великою увагою ставиться до їхньої думки. В даному випадку мова йде про ситуації, коли президент не є вірним адресатом", - повідомив Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Лауреати Нобелівської премії просять Путіна звільнити активістів Greenpeace». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути