Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2012 11:16

"Радикальних змін не буде, доки не піднімуться Схід та Південь" - Вітренко

"Радикальних змін не буде, доки не піднімуться Схід та Південь" - Вітренко

Українці ще не дозріли, аби виходити на вулицю в разі фальсифікацій на парламентських виборах.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявила лідерка Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко.

"Суспільство ще не готове. Люди на Півдні та Сході 2005 року були об'єднані відторгненням "помаранчевих", був колосальний ентузіазм. Прийшов Янукович. Українці не зразу розібрали, що це — поліцаї. Ніби "свої", але насправді — вороги. Тепер люди в ступорі, депресії. На Заході України навпаки — як що, то зразу бунтують. Центр їх підтримує. Але радикальних змін не буде, доки не піднімуться Схід та Південь", - зазначила вона.

На протести людей можуть підштовхнути збільшення тарифів та податків, вважає Вітренко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович гуляє: випив, закусив і пішов танцювати

"До виборів соціальних гарантій не урізатимуть і тарифів не підніматимуть, хоча Міжнародний валютний фонд і вимагає. Азаров розуміє, що це гільйотина для Партії регіонів та Януковича. З іншого боку — їм не втримати країну без кредитів. Бюджетна діра зростає, маємо понад 12 мільярдів гривень негативного торговельного балансу. Тарифи піднімуть одразу після виборів. Збільшуватимуть податки. Соціальні проблеми стануть імпульсом. Беззаперечно, почнуться бунти. Питання, наскільки вони будуть об'єднані та як їх придушать", - сказала вона.

За її словами, режим Януковича треба змітати хвилею об'єднаних громадян: науковців, інженерів, безробітних, пенсіонерів.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У скромному літаку Януковича немає позолоти і мармуру

"20 років тому в Мозамбіку три мільйони людей оточили президентський палац. Просто стояли. І президент подав у відставку. Подібна революція можлива у нас. Але спочатку має настати усвідомлення. Цей процес триває. Партія регіонів робитиме антинародні кроки, а ті викликатимуть дедалі більший опір. В історії такого не було, щоб негатив у душах людей накопичився, а тоді все вляглося, і сказали: "Ну гаразд". Рано чи пізно негатив виллється назовні", - зауважила Вітренко.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «"Радикальних змін не буде, доки не піднімуться Схід та Південь" - Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути