вівторок, 06 грудня 2016 22:48

Рада зробила крок до збільшення акцизів на алкоголь

Рада зробила крок до збільшення акцизів на алкоголь

Верховна Рада прийняла в першому читанні та підтримала розгляд за скороченою процедурою у другому читанні законопроект щодо змін Податкового кодексу, який забезпечує збалансованість бюджетних надходжень у 2017 році.

За ухвалення відповідного урядового законопроекту з поправками за основу проголосували 229 народних депутатів, повідомляє БізнесЦензор.

"Пропонується зменшити вдвічі розміри, що стосуються визначення сум безнадійної заборгованості, вартості товарів, придбаних у неприбуткових організацій, граничних сум доходів фізичних осіб, що включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи, ставок податку на нерухомість, транспортного податку і тому подібне", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супермаркет судитиметься через "сухий закон"

Крім того, законопроектом пропонується збільшити ставки акцизного податку на алкогольні напої на 20%, на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої на індекс споживчих цін 12%, на тютюнові вироби на 30% специфічну і на 3 процентних пункти (з 12% до 15%) адвалорну, а також ввести єдину ставку акцизного податку на дизельне паливо в розмірі 125,5 євро за 1000 л замість диференційованої ставки 125,5 і 95 євро в залежності від вмісту сірки.

Введення зазначених змін, як зазначається в пояснювальній записці до документа, сприятиме створенню "умов для збільшення надходжень до бюджету і забезпечення збалансованості бюджету 2017 року, адаптації до норм європейського законодавства".

Зараз ви читаєте новину «Рада зробила крок до збільшення акцизів на алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути