вівторок, 16 лютого 2016 13:39

Рада повернула електронне декларування на цей рік

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій.

За законопроект № 3755 проголосували 238 депутатів.

 

Раніше законом "Про Державний бюджет на 2016 рік" депутати відтермінували до 1 січня 2017 року початок роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, "уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

Водночас згідно із зобов'язаннями Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України передбачено запуск повноцінної роботи у цьому році всіх антикорупційних органів.

Документ передбачає впровадження вже у 2016 році такої електронної системи подання та оприлюднення декларацій.

Однак, за словами автора законопроекту, нардепа від "БПП" Вадима Денисенка, з Кримінального кодексу пропонується вилучити статтю 366-1 про відповідальність за декларування недостовірної інформації. Змінивши її іншою, яка почне діяти з 1 січня 2017 року. Стаття передбачає покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади протягом 3 років.

Даний законопроект входить до "безвізового пакету".

Зараз ви читаєте новину «Рада повернула електронне декларування на цей рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути