середа, 22 квітня 2015 14:10

Рада попросила світ ввести санкції проти Путіна та російських чиновників (список)
3

Верховна Рада підтримала звернення до країн та міжнародних організацій про запровадження персональних санкцій проти осіб, причетних до викрадення та ув'язнення в Росії депутата Надії Савченко.

За таке рішення проголосували спочатку 248 депутатів, при цьому спікер ВР Володимир Гройсман випадково натиснув не на ту кнопку і утримався від голосування, - пише "Українська правда"

Тому він попросив депутатів погодитись на переголосування, після чого за рішення проголосували 256 депутатів, в тому числі і сам Гройсман.

"Верховна Рада звертається до Європарламенту, Єврокомісії, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, ООН, Конгресу США, парламентів та урядів інших демократичних країн світу із закликом невідкладно вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого запровадження зі свого боку персональних санкцій проти осіб, які, відповідно до оприлюдненого списку, є відповідальними за незаконне ув'язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко", - сказано у зверненні.

Додатком до закону надається список з 35 осіб, проти яких парламент просить запровадити санкції. Серед вказаних осіб - і президент Росії Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Рада попросила світ ввести санкції проти Путіна та російських чиновників (список)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути