середа, 20 липня 2016 10:06

Рада підтримає оголошення воєнного стану - нардеп

Рада підтримає оголошення воєнного стану - нардеп
Фото: zakonoproekt.org.ua

У Верховній Раді знайдеться необхідна кількість голосів для введення воєнного стану, якщо буде така необхідність.

Таку упевненість у своїй статті на "Апострофі" висловив Дмитро Тимчук, народний депутат та координатор групи "Інформаційний спротив".

"Якщо буде таке подання з приводу оголошення воєнного стану, то я думаю, що парламент його підтримає. Але зрозуміло, що "Опозиційний блок" - прихильники Путіна - можуть кричєнного стану вводати, що у нас все-таки "громадянська війна" і що оголошувати не треба", - написав Тимчук.

При цьому він зазначив, що народні депутати можуть не зібратися, якщо питання про впровадження воєнного стану постане під час канікул.

"У нас головою РНБО є верховний головнокомандувач, тобто президент, а Турчинов - секретар РНБО. Але, як я розумію, його заява не голослівна і це питання розглядається на найвищому рівні. Наскільки це буде практично реалізовано, я сказати не можу. Питання термінового скликання засідання Верховної Ради може стати дуже великою проблемою, тому що частина наших депутатів, я в цьому переконаний на 300%, - далеко за межами України. І до їх планів не входить термінове повернення в Київ і голосування за якісь рішення", - наголосив Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан - адекватна відповідь на ескалацію на Донбасі - Тимчук

Нагадаємо, напередодні секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив про можливе оголошення воєнного стану у країні через посилення обстрілів на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримає оголошення воєнного стану - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути