вівторок, 16 вересня 2014 12:25

Рада підтримала законопроекти Порошенка по Донбасу

Рада підтримала законопроекти Порошенка по Донбасу
Фото: news.bigmir.net

Законопроект про особливий статус Донбасу підтримали 277 народних депутатів. За звільнення від кримінальної відповідальності учасників збройних формувань на сході України проголосували 287.

Микола Княжицький, Олесь Доній та Андрій Шевченко вже написали у Фейсбук, що не підтримували ці законопроекти.

"За "Путінські закони" проголосували 277 і 287 карток (чи стільки депутатів-невідомо, бо вони навіть табло вимкнули!). Я голосував ПРОТИ. Вважаю "Путінські закони" здачею держави Україна Путіну", - зазначив Доній.

Як зауважив Шевченко, "обидва закони про легалізацію ДНР і ЛНР протягли з порушенням процедури. Таємне голосування було незаконним".

"За закон про особливий статус Донеччини і Луганщини я не голосував і вважаю його помилковим. Є інші способи збереження миру", - написав у свою чергу Княжицький.

Згідно з законом про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу, держава гарантує "недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності і покарання осіб - учасників подій на території Донецької, Луганської областей".

Крім того, гарантується право використання російської чи іншої мови "у суспільному та приватному житті, вивчення і підтримку російської і будь-якої іншої мови, їх вільний розвиток і рівноправність".

Також закон передбачає проведення місцевих виборів в цьому регіоні 7 грудня. "Повноваження депутатів місцевих рад та посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною Радою України цим законом, не можуть бути достроково припинені", - йдеться у документі.

Також вводиться особливий порядок призначення керівників органів прокуратури та судів, який передбачає участь органів місцевого самоврядування у вирішенні цих питань. Закон також передбачає підписання угоди про економічний, соціальний і культурний розвиткок окремих районів.

А також щорічну бюджетну держпідтримку окремих районів. На території цих районів рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції. Координація їх діяльності здійснюється на місцях.

Зараз ви читаєте новину «Рада підтримала законопроекти Порошенка по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути