субота, 24 квітня 2010 16:44

"Заяви про імпічмент - політична маячня"

"Заяви про імпічмент - політична маячня"

Підписавши угоду про подовження базування російського Чорноморського флоту, президент Віктор Янукович не вийшов за межі законодавчого поля. Про це кореспонденту Gazeta.ua заявив політолог Дмитро Видрін.

"Заяви депутатів Тернопільської та Львівської областей про імпічмент звучать на рівні політичної маячні. Імпічмент можна застосувати тільки тоді, коли є брутальне порушення закону, пов"язаного із соціальною безпекою. По-друге, навіть якщо є претензії щодо порушення закону, їх може пред"явити тільки суд, а не політики. Інакше ми повернемося в ситуацію 1937 року, коли одні політики розстрілювали інших без суду і слідства. Не варто гратися в політичні об"єднання, особливо, якщо ці об"єднання не підкріплені жодними політичними висновками і судовими рішеннями", - вважає Дмитро Видрін.

Він відзначив, що Віктор Янукович вніс законопроект щодо флоту в парламент. Тому депутатам областей потрібно дочекатися рішення Верховної Ради, яка імплементує угоду з Росією. 

"Є спосіб оскаржити це рішення - чекати чергових виборів, перемагати на цих виборах, заручатися підтримкою населення, а потому вже намагатися скасовувати ці рішення, які були зроблені попередньою Верховною Радою. Інших шляхів у цивілізованій державі просто немає", - наголосив Видрін. 

Нагадаємо, депутати Львівської і Тернопільської облрад звернулися у Генпрокуратуру, Конституційний Суд і Верховну Раду з вимогою ініціювати імпічмент президенту України Віктору Януковичу "за державну зраду". Віктор Янукович та президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду про подовження базування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року. У вівторок, 27 квітня, Верховна Рада може імплементувати цю угоду.

Зараз ви читаєте новину «"Заяви про імпічмент - політична маячня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути