пʼятниця, 04 червня 2010 09:26

"Те, що робить Янукович - не об'єднання країни" - Фесенко

"Те, що робить Янукович - не об'єднання країни" - Фесенко

Президент України Віктор Янукович за 100 днів при владі не виконав свою передвиборну обіцянку об'єднати схід і захід України. Глава держави зробив більше для розколу. Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Відповідаючи на питання, чи зміг Янукович об'єднати схід і захід за 100 днів, сказав: "Це завдання не тільки не вдалося вирішити, але і довелося зіткнутися з серйозними труднощами. Більш того, цілий ряд рішень Януковича загострив цю проблему. Перш за все, я маю на увазі харківські угоди ".

За словами політолога, у Януковича зараз "дуже специфічна ситуація".

"Він маневрує між об'єднавчою риторикою та обіцянками своїм проросійським виборцям. Але в той же час здійснюється цілий ряд дій, які ніяк не сприяють об'єднанню країни, скоріше навіть провокують нове напруження у відносинах між заходом і сходом України", - констатує політолог.

При цьому Фесенко підтверджує, що з точки зору статистики, ідеї Януковича підтримує велика частина країни, "але те, що він робить - це не об'єднання країни".

"Про проблему розколу говорили в 2004 році, коли був Сєвєродонецьк. А зараз я скрізь бачу публікації, де питання вже ставиться інакше. Існує загроза того, що сепаратизм тепер розвиватиметься не на сході, а на заході. Ця риторика досить небезпечна. І це наслідок цієї політичної ситуації ", - констатує політолог.

Фесенко, відповідаючи на питання про передвиборні обіцянки Януковича зробити російську мову другою державною, зазначив, що не вірить у те, що, навіть маючи 300 голосів для зміни Конституції, Президент не поставить питання про це.

У цілому 100 днів Януковича на посту глави держави політолог називає "неоднозначними". "Плюси і мінуси тісно пов'язані між собою", - відзначає експерт.

З одного боку, за словами політолога, у владі більше немає конфліктів, але з точки зору політичних рішень, формування сильної президентської вертикалі влади і концентрація її в одних руках "де-факто створює в Україні президентський політичний режим".

4 червня виповнюється 100 днів при владі Президента України Віктора Януковича.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «"Те, що робить Янукович - не об'єднання країни" - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути