четвер, 26 червня 2014 18:46

Путіну радять не експериментувати із ЄС та США

Путіну радять не експериментувати із ЄС та США
Фото: www.golos-ameriki.ru

Політолог Володимир Цибулько припускає, що завтра терористи на Сході складуть зброю та розпустять свої банди. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Залишаться ідейні – чистий кримінал. З ним буде тяжко боротися, але можливо. Якщо терористи не погодяться на мирний план Порошенка, буде жорстка фаза АТО. В її проведенні високотехнологічною зброєю та інструкторами Україні може допомогти НАТО. Це не залишить вибору терористам. Може бути довготривала зачистка території, бо частина з них піде у підпілля. Після чого операція завершиться", - зазначив експерт.

За словами політолога, Путіну не варто продовжувати експерименти щодо безпеки із Євросоюзом та США. "Він позиціонує себе як мачо, тому від нього очікують жорстких вчинків. З нього вимагають одне, але російська економіка говорить про зовсім інші речі. Влада Росії так послідовно та наполегливо створювала образ живої економіки, що тепер доведеться щось робити з цим тягарем. Бо вона в них не конкурентна. Особливо якщо на газову галузь прийдеться ще один удар", - пояснив Цибулько.

Він вважає, що складання зброї терористами означатиме для президента України Петра Порошенка внутрішньо-політичну перемогу над своїми жорсткими критиками. "Особливо що стосується Верховної Ради, яка намагається нав'язати йому свої правила гри. В такому разі вона буде змушена піти в жовтні на перевибори за умовами президента, а не так, як вона захоче. Ще одним предметом їхнього серйозного торгу стануть зміни до Конституції. Тут може вестися основна боротьба", - додав політолог.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пообіцяв 27 червня "ухвалити дуже важливе рішення", якщо терористи не приймуть умов його мирного плану.

Зараз ви читаєте новину «Путіну радять не експериментувати із ЄС та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути