середа, 11 грудня 2013 18:52

Путіну не потрібна Україна з обуреним суспільством — Карасьов

Путіну не потрібна Україна з обуреним суспільством — Карасьов
Вадим Карасьов Фото: utr.tv

Президену Росії Володимиру Путіну не потрібна Україна не в контрольованому стані для вступу до Митного союзу.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політолог Вадим Карасьов.

"Януковичу сьогодні важливо, яка буде реакція Путіна. Чи готовий він в умовах, коли не виходить розчистка мітингуючих і зачистка Майдану давати гроші. Не виключаю, що така поспішність в намаганні розігнати Майдан, пов'язана з тим, що наближається 17 грудня — дата підписання так званої дорожньої карти стратегічного партнерства з Росією. Путін, очевидно, чекає, коли йому принесуть Україну на розпродаж для покупки вже в контрольованому стані. Тому що без контролю над країною, з боку української влади, розбурене суспільство — це не той товар, який потрібен Путіну. Тим більше за такі гроші", - зазначив Карасьов.

Експерт переконаний, що влада надалі вичикуватиме як розвиватимуться події протесту на Майдані.

"Янукович далі буде вичікувати, як будуть розвиватися події і яка буде динаміка протесту на Майдані. Що буде відбуватися в правлячому класі, в політичному класі вцілому і олігархічному середовищі та у суспільстві. Йти знову на радикальний наступ на Майдан — це означало б, що режим знаходиться в агонії і кончина цього політичного режиму не за горами. Не думаю, що політичний режим сьогодні розхитаний настільки, що він готовий на ще одну і, можливо, останню свою авантюру. Тому головне для нього взяти паузу, чекати і подумати, що робити далі з урахуванням того, як будуть поводити себе всі ключові гравці нинішньої гострої політичної кризи", - розповів політолог.

Нагадаємо, сьогодні вночі силовики намагались розігнати мітинг у центрі Києва на Майдані. За попередніми даними від штурму постражало 20 осіб, в тому числі і народні депутати. У деяких попередньо діагностували переломи ребер через здавлювання щитами або людьми.

Зараз ви читаєте новину «Путіну не потрібна Україна з обуреним суспільством — Карасьов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути