вівторок, 12 квітня 2011 18:21

Путін заманює Україну до Митного союзу мільярдами доларів

Путін заманює Україну до Митного союзу мільярдами доларів

Прямий виграш української економіки від співпраці з Митним союзом складає 6,5 - 9 мільярдів доларів на рік та додаткове зростання ВВП у розмірі 2%

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін під час засідання комітету з питань економічного співробітництва.

"Це все(перемовини з країнами Митного союзу-ред.) має відбуватися в рамках процесу перемовин при залученні експертів різних шкіл та поглядів, для того, щоб рішення максимально були наближені до об'єктивних даних. Інакше ми це не уявляємо", - наголосив Путін.

Прем'єр-міністр Росії також запрошує свого українського колегу Миколу Азарова до Москви на чергове засідання Комітету з питань економічного співробітництва.

Путін розказав, що засідання відбудеться у Москві 7 червня.

"Там будуть наші колеги з Казахстану та Білорусії. Ми сподіваємося, що в рамках тих процесів, які зараз відбуваються на пострадянському просторі, Україна також буде брати активну участь в інтеграційних процесах", - зазначив він.

Зауважимо, що вступ України до Митного союзу означає нові перемовини з країнами членами ВТО стосовно протоколів про взаємний доступ на ринок товарів та послуг. Крім того таке рішення вимагатиме внесення змін до Конституції, оскільки в разі інтеграції частина повноважень державних органів України буде передано наднаціональному органу.

Крім того, вступ нашої країни до Митного союзу означає відмову від інтеграції до ЄС, оскільки країна-член Європейської співдружності може перебувати лише у митному союзі з країнами ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Путін заманює Україну до Митного союзу мільярдами доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути