понеділок, 11 травня 2009 12:27

Путін розповів японцям, хто був ініціатором незалежності України

Путін розповів японцям, хто був ініціатором незалежності України

Російський прем"єр-міністр Володимир Путін заявив, що саме Росія була ініціатором суверенітету України, Грузії та Киргизії, з самого початку підтримувала їх незалежність і може тільки порадіти, що вони стають повноцінними учасниками міжнародного спілкування.

Про це він сказав в інтерв"ю японським журналістам, відповідаючи на запитання про зростання американського впливу на пострадянському просторі.

Путін зазначив, що держави наділені суверенним правом - з ким, в якій області і в якому об"ємі підтримувати відносини на державному рівні.

"Ми завжди ставитимемося до цього з повагою. Але при цьому ми всі розуміємо, що є попередня історія наших двосторонніх міждержавних зв"язків", - зауважив Путін.

"У всіх цих республіках проживає велика кількість людей, які так чи інакше пов"язані з Росією. Вдавати, що це зовсім нас не стосується, було б теж неправильно і просто помилково навіть. В усякому разі, щодо тих людей, які там живуть і, повторюю, достатньо тісно пов"язані з Росією", - додав він.

За словами російського прем"єра, його країна поважатиме суверенітет згаданих держав, право їх вибору, але також розраховуватиме на пошану взаємних інтересів.

Як відомо, у понеділок Путін розпочинає триденне далекосхідне турне, в рамках якого заплановано офіційний візит до Японії.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Путін розповів японцям, хто був ініціатором незалежності України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути