четвер, 19 листопада 2015 09:38

Путін "обпікся" в Україні і перемкнувся на Сирію - російський політолог

Путін "обпікся" в Україні і перемкнувся на Сирію - російський політолог
Reuters

Путін обпікся в Україні, йому не вистачає грошей на всі війни.

Про це на "Апострофі" пише російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Без наземної операції ІДІЛ не подолати. Чесно кажучи, я вважаю, що навіть бойові дії на землі не гарантують підсумкової перемоги над терористами", - відзначає експерт.

За словами політолога, Путіну "зараз необхідна хоча б символічна перемога в Сирії".

"Тому що в Україні він досить сильно обпікся. Виключати нічого не можна, але, виходячи з аналізу можливостей, у РФ не вистачить ресурсів на ведення бойових дій на двох фронтах. Повідомлялося, що за добу на операцію у Сирії Росія витрачає від $2 до $4 млн. Тепер Кремль подвоїв частоту ударів. Тому зараз ця цифра становить близько $5 млн на день. Якщо ще буде наземна операція, то крім супутніх витрат гроші знадобляться також на цинкові труни", - пояснив Орєшкін.

У цьому зв'язку, на думку експерта, малоймовірним виглядає загострення ситуації в Україні.

"Перемогти вже досить складно чисто технологічно - Україна підготувала оборону. А раз вона чекає наступу, легкої прогулянки не буде. Путін тим часом намагається діяти тільки там, де можна організувати відносно легку прогулянку: повоювати у Грузії, Чечні, відхопити Крим. Коли до цього ніхто не готовий. А в даній ситуації вже всі звикли до того, who is mister Putin. Тому початок або повтор української кампанії будуть пов'язані з великим обсягом втрат. Я б сказав, що теперішні перестрілки на Донбасі лише позначають готовність до загострення. Це або спроби "ДНР" і "ЛНР" нагадати про себе, причому Москві, насамперед, або вони стріляють просто тому, що їм робити нічого. Тому що без війни вони демонструють повну економічну неспроможність. Виключати нічого не можна, але говорити про те, що Росія буде вести дві кампанії, дуже віддалені одна від одної, зараз не варто", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путін "обпікся" в Україні і перемкнувся на Сирію - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути