понеділок, 01 липня 2013 20:35

Путін назвав умову перебування Сноудена в Росії

Путін назвав умову перебування Сноудена в Росії
Володимир Путін. Фото: vnz.org.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден зможе залишитися в Росії за однієї умови - якщо "припинить свою роботу, спрямовану на те, щоб завдавати шкоди нашим американським партнерам". Таку заяву, як повідомляє РИА Новости, глава держави зробив 1 липня на прес-конференції після Форуму країн-експортерів газу.

При цьому Путін припустив, що Сноуден не погодиться на таку умову, оскільки вважає себе борцем за права людини.

За словами глави Росії, Сноуден не є російським агентом і російські спецслужби з ним не співпрацюють. Путін додав разом з тим, що Москва "ніколи нікого нікуди не видає, і видавати не збирається".

"У кращому разі ми обмінювали наших співробітників зовнішньої розвідки на тих, хто був затриманий і заарештований, і засуджений судом в Російській Федерації", - зазначив російський президент.

Раніше Путін і його американський колега Барак Обама доручили своїм спецслужбам знайти вихід із ситуації, що склалася навколо Сноудена. Про це журналістам розповів голова Ради безпеки РФ Микола Патрушев. Він при цьому зізнався, що самі президенти поки не знають взаємоприйнятного рішення.

Едвард Сноуден з 23 червня перебуває в Москві в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво". У російську столицю американець прилетів з Гонконгу, де він переховувався від американської влади. За даними ЗМІ, колишній співробітник ЦРУ попросив 15 країн надати йому політичний притулок і зараз чекає відповідей.

Сноуден на початку червня 2013 передав журналістам секретні документи американських спецслужб, з яких стало відомо, що Вашингтон стежив за своїми та іноземними громадянами в інтернеті і прослуховував їхні телефонні дзвінки. Влада США, де проти Сноудена порушили кримінальну справу за шпигунство і розкрадання державної власності, домагаються екстрадиції свого громадянина.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав умову перебування Сноудена в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути