середа, 30 липня 2014 09:56

"Путін починає розуміти, що на Донбасі дав зброю не тим людям" - депутат Держдуми

"Путін починає розуміти, що на Донбасі дав зброю не тим людям" - депутат Держдуми
Фото: nikvesti.com

Ілля Пономарьов, єдиний депутат російської Держдуми, який голосував проти приєднання Криму до Росії, упевнений, що лайнер "Малайзійських авіаліній" збили ополченці.

"Вони могли захопити ракетний комплекс на складах української армії, або ж його могли переправити через кордон з Росії. Я допускаю, що серед ополченців є фахівці, які можуть керувати такими комплексами, - заявив депутат в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt - Проте, вони, швидше за все, збили "Боїнг" помилково. Ніхто при здоровому глузді не буде збивати цивільний лайнер".

Після інциденту з малайзійським "Боїнгом" на Путіна роблять величезний тиск по всьому світу. Однак Пономарьов вважає, що "Путін буде продовжувати розпалювати ситуацію: він ніколи не повертає назад. А загострення, викликане збитим лайнером, лише збільшує ймовірність того, що Росія пошле на Україну так званих миротворців".

"Своїм конфронтаційним курсом Путін хоче відвернути населення від його поразки в Києві, де йому не вдалося утримати Януковича в президентському кріслі, - продовжує політик. - Підтримка Путіна в Росії залежить, насамперед, від його публічного іміджу непереможного"​​. "Влада просто захитається у Путіна під ногами, як тільки росіяни відчують, що їх президента можна змусити щось зробити, - підкреслює Пономарьов. - Таким чином, приєднання Криму до Росії - не що інше, як внутрішня демонстрація сили".

Що ж до подій у Східній Україні, вони, за словами Пономарьова, "є продовженням того, що сталося в Криму". "Швидше за все, Путін сподівався, що олігархи все зроблять за нього, а сам він не забруднить рук. Але на сході України все пішло по-іншому, почасти й тому, що регіон є менш проросійським, ніж Крим". У результаті російські націоналісти стали досить впливовими величинами, щоправда, з одним недоліком з погляду Путіна - вони не підтримують ні його, ні Кремль і тому не піддаються контролю.

"Путін тільки-тільки починає розуміти, що на сході України він дав зброю не тим людям". "Я, наприклад, вже чув зі своїх джерел, що з Кремля надійшло розпорядження більше не посилати озброєння ополченцям, - розповідає депутат. - Проте, в Росії повно військових, які вважають себе зобов'язаними допомогти повстанцям - ось вони можуть продовжити постачати їм зброю".

Санкції ЄС контрпродуктивні, принаймні в даний час, вважає Пономарьов. Він радить європейцям якнайшвидше розробити стратегію, яка покладе край залежності від російських енергоносіїв.

"Проблема з росіянами в тому, що вони вважають, що у них є місія, - зазначає Пономарьов. - Як би абсурдно це не звучало для західного вуха, вони засвоїли цю пропаганду і тепер жадають звільнити своїх українських братів у Києві і решту світу від фашизму ".

Перш за все, "ця ідея вселяє почуття власної сили малозабезпеченим і неосвіченим верствам російського суспільства".

"Тих же росіян, які досить освічені або занадто прихильні ліберальним ідеям для цієї форми промивання мізків, Кремль навіть не відправляє в ГУЛАГ - вони самі біжать від відчаю за кордон".

Зараз ви читаєте новину «"Путін починає розуміти, що на Донбасі дав зброю не тим людям" - депутат Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути