середа, 27 серпня 2014 22:47

Путін хоче в рази збільшити територію, підконтрольну "ДНР" - Тимчук

Путін хоче в рази збільшити територію, підконтрольну "ДНР" - Тимчук
Володимир Путін Фото: elise.com.ua

Введення двох російських батальйонних тактичних груп на територію України, з паралельною "роботою" на Донбасі диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу, різко ускладнило ситуацію у зоні АТО. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Росія перейшла від несистемної допомоги бойовикам живою силою і зброєю до проведення спланованих разом з терористами широкомасштабних операцій. Росіяни у тісній взаємодії з терористами прагнуть вмить збільшити територію, підконтрольну "ДНР", у рази", - написав він.

І якщо поблизу Новоазовска, при усіх проблемах, ситуація не катастрофічна, то під Амвросіївкою (де, до речі, вже обладнаний командний пункт російської БТГ) картина складніша.

"Якщо ці хлопці не отримають по зубах у найближчі години, усі успіхи сил АТО у Донецькій області за останні тижні можуть просто знівелюватися, і доведеться починати усе спочатку. Враховуючи, що Путін вже, особливо не соромлячись, кидає сюди свої війська, повернення позицій, що втрачаються, може коштувати багато дорожче, ніж їхнє узяття вперше", - заявляє експерт.

Власне, цей сценарій широкомасштабного (але яке як і раніше не визнається Кремлем) російського вторгнення, зазначає Тимчук, вже запускався у середині липня. Але тоді його на старті перервала катастрофа з "Боїнгом".

"Зараз Путін продовжив реалізацію цього плану", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче в рази збільшити територію, підконтрольну "ДНР" - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути