пʼятниця, 31 жовтня 2014 04:56

Путін допоміг Україні створити проєвропейський парламент - The Washington Post

Путін допоміг Україні створити проєвропейський парламент - The Washington Post
Володимир Путін Фото: 112.ua

Обрання українцями до Верховної Ради нового скликання проєвропейської більшості є, в тому числі, заслугою президента РФ Володимира Путіна, який зробив вибір між існуючими у нього важелями впливу на Україну та ставкою на агресивну експансію, через що і програв. Таку думку наводить у своїй публікації "Як Путін підштовхнув Україну на Захід" впливове американське видання The Washington Post, повідомляє Укрінформ.

"Якщо страх Путіна після перемоги Євромайдану й падіння Януковича полягав у тому, що Україна остаточно розвернеться на Захід і залишить орбіту Росії, то своїми діями в Криму та на Донбасі Путін, за іронією долі, допоміг створити ту саму реальність, якої хотів уникнути: прозахідна орієнтація України тепер сильніша, ніж ніколи", - зауважує газета.

Росія мала багато важелів впливу на Україну, які не зникли після падіння режиму Януковича, в тому числі, у сферах газопостачання, торгівлі, а також через проросійськи налаштованих виборців на півдні й сході України, зазначає видання.

Путін міг би зробити вибір у бік подальшого використання цих важелів, щоб не допустити рухів України в західному напрямку. Втім, якби він не анексував Крим та не спонсорував би сепаратистський конфлікт у східній Україні, у Києві, звичайно, був би зовсім інший парламент за результатами нинішніх виборів, "зі значно більшою присутністю проросійських партій, через які РФ могла би продовжувати тиснути на політичні події в Україні".

"Тепер російських сателітів в українському парламенті буде набагато менше", - констатує видання.

Зараз ви читаєте новину «Путін допоміг Україні створити проєвропейський парламент - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути