пʼятниця, 17 лютого 2012 11:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка переконаний: Тимошенко оперувати і лікувати у стаціонарі не потрібно

Пшонка переконаний: Тимошенко оперувати і лікувати у стаціонарі не потрібно

Згідно з результатами обстеження екс-прем'єра України Юлії Тимошенко зарубіжними лікарями, вона не потребує ані стаціонарного лікування, ані в оперативного втручання, заявляє генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Ніякого стаціонарного лікування, тим більше оперативного втручання, не потрібно. Це висновки зарубіжних фахівців, які обстежили Тимошенко", - заявив він журналістам у Дніпропетровську в п'ятницю, куди приїхав для участі у Всеукраїнському семінарі прокурорів областей, районів і районів у містах.

Пшонка також додав, що у Тимошенко є проблема з хребтом і підкреслив, що висновки зарубіжних лікарів та українських "практично збігаються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські медики не побачили нічого нового у діагнозі Тимошенко

При цьому він зазначив, що висновки лікарів є конфіденційними і вони передані Тимошенко особисто. Крім того, їй залишили і результати обстеження, і рекомендації щодо усунення її захворювання.

Генпрокурор також зазначив, що Тимошенко не здавала кров, хоча лікарі комісії пропонували їй зробити це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі лікарі виявили у Тимошенко грижу хребта - джерело

Він також зауважив, що і Генеральна прокуратура України, і Державна пенітенціарна служба були готові надати Тимошенко можливість обстежитися в будь-якому державному чи приватному медичному закладі Харкова, якби це було необхідно. Проте лікарям це не знадобилося, і вони обстежили її на місці, у Качанівській колонії.

За словами Пшонки, Генпрокуратура і пенітенціарна служба "активно сприяли" обстеженню Тимошенко німецькими канадськими та українськими лікарями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діагноз Тимошенко знає її дочка - Власенко

Як повідомлялося, днями в Україну для обстеження Тимошенко прибули два лікаря з Німеччини і три з Канади. До складу комісії також були включені українські медики.

15 лютого німецькі лікарі - фахівці в галузі неврології та травматології - завершили обстеження екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Качанівській колонії і, залишивши в запечатаному конверті висновок медичного огляду, покинули Україну.

Вчора, 16 лютого, комісія, яка обстежила екс-прем'єра Юлію Тимошенко в Качанівській колонії, завершила свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка переконаний: Тимошенко оперувати і лікувати у стаціонарі не потрібно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути