четвер, 13 жовтня 2011 15:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Проти Тимошенко і Лазаренка порушено чергову кримінальну справу

Проти Тимошенко і Лазаренка порушено чергову кримінальну справу

СБУ порушила справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко за борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Росією.

Про це повідомив керівник головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко на прес-конференції в четвер, пише "Українська правда".

За його словами, справу порушено проти Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка.

Представник СБУ заявив, що Тимошенко звинувачують у тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на державний бюджет.

Борг становив 405,5 мільйонів доларів. Таким чином, за словами Дерев'янка, Тимошенко скоїла "замах на розкрадання коштів в особливо великих розмірах".

Справу порушено на підставі листа Міністерства оборони Росії.

Нагадаємо, Тимошенко очолила компанію ЄЕСУ в 1995 році. З 1996 року була народним депутатом, віце-прем'єром, прем'єр-міністром.

Як повідомлялося, Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом спроби розкрадання $ 405 млн колишніми посадовими особами Кабінету міністрів України, промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) і компанії "United Energy International Limited". Колишні посадовці "за попередньою змовою, шляхом зловживання посадовим становищем здійснили спробу розкрадання коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах на загальну суму $ 405 млн".

Приводом для порушення справи стали звернення прем'єр-міністра України Миколи Азарова від 23 і 29 червня 2011 року в СБУ, а також звернення міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова до уряду України від 10 червня поточного року, в якому він просив розглянути питання про погашення заборгованості з боку корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку очолювала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Проти Тимошенко і Лазаренка порушено чергову кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути