четвер, 13 жовтня 2011 13:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У тексті вироку Тимошенко записана під номером "13"

У тексті вироку Тимошенко записана під номером "13"

Єдиний державний реєстр судових рішень України оприлюднив текст вироку екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко.

Текст вироку по справі № 1-657/11 викладено на 28 сторінках, відповідно до певних вимог законодавства щодо оприлюднення судових рішень.

Так, замість прізвищ усіх учасників справи (адвокатів, захисників-родичів, представників цивільного позивача і т.п.), проставлено "ОСОБА_1", "ОСОБА_2" і т. п. Сама Тимошенко в документі йде під номером 13, тобто записана як "ОСОБА_13".

У вироку повідомляється, що суд постановив: "У січні 2009року ОСОБА_13, обіймаючи посаду Прем'єр-міністра України, будучи службовою особою, всупереч вимогам ст. 19 Конституції України, використала надані їй владу та службові повноваження у злочинних цілях та, діючи умисно, вчинила дії, які явно виходили за межі наданих їй прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки".

Крім того, на сайті Єдиного державного реєстру також оприлюднено тексти ще трьох постанов, які суддя Родіон Кірєєв виніс з цієї справи 11 жовтня 2011 року.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський суд Києва виніс вирок екс-прем'єр-міністру Тимошенко і засудив її до семи років позбавлення волі без права обіймати державні посади протягом трьох років. Таким чином, її визнано винною за статтею 365 КК за перевищення службових повноважень.

Зараз ви читаєте новину «У тексті вироку Тимошенко записана під номером "13"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути