середа, 17 жовтня 2012 13:04

"Пропозиція "Батьківщини" підписати угоду про коаліцію - це технологічний крок під вибори" - Бала

"Пропозиція "Батьківщини" підписати угоду про коаліцію - це технологічний крок під вибори" - Бала
Віталій Бала вважає, що в угоді треба прописати повернення повноважень ВР. Фото: www.epochtimes.com.ua

Пропозиція Об'єднаної опозиції "Батьківщина" щодо підписання з іншими опозиційними силами угоди про формування коаліції — є технологічним передвиборчим кроком.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала, коментуючи пропозицію Об'єднаної опозиції до партії ВО "Свобода" та партії Віталія Кличка УДАР підписати угоду про створення демократичної більшості у новому парламенті.

"Такі пропозиції, безумовно, є передвиборчим кроком, бо тут "Батьківщина" вирішує 2 основні питання. У першу чергу, інформаційне, бо навколо цього все крутиться. Вона виступає модератором і ініціатором цього процесу і вже так здається, що нібито вона у цьому сенсі головна, - наголосив експерт. - І друге, — після завершення виборів вони можуть позиціонувати себе головною консолідуючою силою і навколо неї будуть об'єднуватися опозиційні сили, щоби очолити у парламенті ту кількість депутатів, які будуть в опозиції до влади".

Бала підкреслив, що подібні ініціативи є суто технологічними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція на виборах планує набрати на 10-15% більше ніж Партія регіонів

"Пункти, які там написано — дуже чутливі, зокрема скасування мовного закон і податкової реформи. Але я не побачив там пункту, який з моєї точки зору, там має бути серед перших. Умовно кажучи, опозиція мала прописати норму про повернення повноважень Верховної Ради".

Експерт пояснив: "Опозиція має вирішити головну роль — це повернути законодавчу ініціативу до парламенту, а не бути зараз консультативно-дорадчим органом, який ставить штамп типу "узгодження". Якщо вони це повернуть — інша справа. І вони можуть казати, що от у нас є опозиційний парламент, не залежно від того, хто що про це заявляє".

"А загалом ця декларація написана під виборців і направлена суто під 28 жовтня", - підсумував Бала.

Як повідомлялося раніше, лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та ВО"Свобода" Олег Тягнибок в п'ятницю підпишуть політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання. Об'єднана опозиція ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" також звернулися до голови партії "УДАР" Віталія Кличка з пропозицією долучитися до створення коаліції.

Зараз ви читаєте новину «"Пропозиція "Батьківщини" підписати угоду про коаліцію - це технологічний крок під вибори" - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути