понеділок, 22 серпня 2016 17:11

Пропоную згадати про совість - Порошенко про частку української мови в ефірі

Пропоную згадати про совість - Порошенко про частку української мови в ефірі
focus.ua

Петро Порошенко закликав українські телеканали збільшити частку української мови в ефірах. Бо зараз на деяких каналах вона є надто низькою. Про це він сказав час зустрічі з представниками діаспори у Києві. Повідомляє "Українська правда".

"Користуючись нагодою, я хочу публічно переказати привіт власникам та топ-менеджерам деяких телевізійних каналів. Панове, частка української мови у вас неприпустимо мала. І, перш ніж проявити законодавчу ініціативу, пропоную ринку згадати і про совість, і про саморегуляцію", – сказав він.

Президент запевнив, що "статус української мови як єдиної державної буде наповнюватися реальним змістом, але з повагою до прав національних меншин".
"Вони (меншини), як показали події останніх років, міцно стоять на позиціях українського державного патріотизму", – додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому Порошенко не продає "5 канал"? А Ахметов свій продасть?" - Карасьов

Нагадаємо, 6 липня Петро Порошенко підписав закон, який встановлює 35-відсоткові квоти для україномовних пісень в ефірі українських телерадіоорганізацій. Закон передбачає перехідний період.
Зокрема, протягом першого року з моменту набуття чинності частка пісень державною мовою становитиме 25%, починаючи з другого року — 30%. З третього року частка становитиме 35%.

Зараз ви читаєте новину «Пропоную згадати про совість - Порошенко про частку української мови в ефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути