пʼятниця, 20 січня 2012 15:33

Спецтема: Луценко за ґратами

Прокурор підозрює, що Луценко симулює хворобу, а на лаву лягав для фотографії

Прокурор підозрює, що Луценко симулює хворобу, а на лаву лягав для фотографії
Фото: Facebook Володимира Ар'єва

У Генпрокуратурі заявляють, що Юрій Луценко свідомо відмовився від участі у судовому засіданні без медичних протипоказань.

Про це заявив на брифінгу ГПУ в п'ятницю державний обвинувачений у справі Луценка Дмитро Лобань, повідомляє "Українська правда".

На прохання надати медичні документи, що підтверджують відсутність протипоказань за станом здоров'я Луценка, він не відгукнувся, пославшись на офіційну заяву пенітенціарної служби з цього приводу, і сказав, що "довіряє фахівцям з пенітенціарної служби".

"Сьогодні підсудний Луценко свідомо відмовився від участі в засіданні, оскільки ніяких медичних протипоказань для цього немає", - заявив Лобан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" хоче, аби через тортури над Луценком судді Вовку заборонили в'їзд в ЄС

На запитання як тоді він пояснить п'ятикратний виклик швидкої до Луценка у четвер, Лобан сказав, що не є фахівцем медичної галузі.

"Я не знаю, симулював він чи не симулював, але медичні працівники надавали відповідну допомогу", - додав Лобан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники: до суду Луценко йти відмовився, хоча здоров'я йому дозволяє

На репліку про те, що журналісти бачили Луценко, який лежав на лавці в клітці, Лобан відповів, що "присутні в залі ЗМІ бачили, як нардеп Ар'єв дістав свій телефон з фотокамерою, попросив Луценка лягти на лавку, сфотографував його, а потім Луценко із лавки встав, і лежав він там тільки ті 5 секунд поки Ар'єв робив це фото".

Він звинуватив сторону захисту Луценка в затягуванні процесу, що в підсумку призвело до 14-годинного засідання. Лобан сказав, що це вже третє зірване засідання "лише в цьому році" і додав, що суд турбується про свідків, щоб не викликати їх багато разів поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через поганий стан Луценка захист просить перенести судове засідання

За його словами після обіду адвокати покинули підсудних, крім того, нардепи відмовлялися підкоритися рішенню суду, що призвело до кількох непередбачених перерв.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор підозрює, що Луценко симулює хворобу, а на лаву лягав для фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути