середа, 22 жовтня 2014 17:05

Прокуратура та МВС розслідують рейдерство нардепа-регіонала Пехова

Прокуратура та МВС розслідують рейдерство нардепа-регіонала Пехова

Слідче управління УМВС Рівненської області на виконання вимоги Прокуратури Рівненської області активізує розслідування кримінальної справи, фігурантом якої є народний депутат України Володимир Пехов.

Про це 15 жовтня повідомив перший заступник прокурора Рівненської області Олександр Васюк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, розпочато слідчим управлінням УМВС України в Рівненській області за зверненням директора Антирейдерського союзу підприємців України Андрія Семидідька.

"Відповідно до звернення, в рамках громадського контролю щодо запобігання і протидії рейдерству в Україні виявлені численні порушення чинного законодавства Пеховим В.А., який шляхом зловживання службовим становищем, використовуючи корупційні зв'язки в органах влади, керуючи ДП "Конярство України", здійснював рейдерські захоплення підприємств та був причетний до неодноразових спроб рейдерського захоплення ДП "Мирогощанський іподром", який знаходиться в с.Мирогоща Лубенського району" – йдеться в листі прокуратури Рівненської області.

"Прокуратура відреагувала на наше звернення та численні публікації в ЗМІ про рейдерство нардепа-регіонала Пехова. Сподіваюсь, що розслідування буде неупередженим, а справедливе покарання – невідворотнім. Пехова, як і інших депутатів, що використовують свій статус для темних оборудок, давно пора зупини. Злочинці мають сидіти в тюрмі, а не у Верховній Раді" – прокоментував відповідь прокуратури Андрій Семидідько.

Частина 1 ст. 364 Кримінального кодексу України встановлює відповідальність держслужбовців та депутатів всіх рівнів за зловживання владою або службовим становищем, вчинене з метою одержання вигоди, та за використання ними влади чи службового становища всупереч інтересам служби.

В разі доведення провини Володимира Пехова йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура та МВС розслідують рейдерство нардепа-регіонала Пехова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути