субота, 01 листопада 2014 08:25

Програш партії Порошенка — перший сигнал президентові — Мороз

Програш партії Порошенка — перший сигнал президентові — Мороз
фото: Mikhail Palinchak

Еліти готові рухатися в Європу, а суспільство — не до кінця. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав журналіст Віктор Мороз.

"З Майданом і війною ми отримали стрес. Суспільство стало на шлях самовизначення. Але Слов'янськ, як голосував за "регіоналів", так 35 відсотків знову віддав за них. Харків, Одеса — теж. Але зараз усе може швидко змінитися. Наприклад, післявоєнна Франція була розібрана по шматках. Північ і південь— з різною ментальністю, ідентичністю. Однак президент Шарль де Голль провів реформи, і за кілька років усе змінилося", - зазначив він.

За його словами, Петро Порошенко навряд чи стане українським Шарлем де Голлем.

"Здавалося, що він — підготовлений керівник державного масштабу. Працював міністром закордонних справ, економіки, секретарем Ради нацбезпеки й оборони. Порошенко — єдиний український олігарх, який займається виробництвом, успішно виготовляє і продає на світовому ринку товари. Відповідно, має розбиратися в технології, в кадрах. Але як президент виявився дуже невмілим і поки що не вчиться на помилках. Головні — кадрові. Там страшні провали. Тому на парламентських виборах його партія набрала значно менше, ніж очікувала. Сам Порошенко обвалив її рейтинг. Добряче в цьому допомогли генпрокурор Ярема, глава Нацбанку Гонтарєва, колишній міністр оборони нездара Гелетей. Уся країна боролася з ним. Вбито до тисячі людей і кілька тисяч потрапили в полон. Це — висока плата за навчання", - додав Мороз.

Президент - людина 1990-х, навчився добре виживати в кланових корупційних схемах, вважає журналіст.

"Завжди дружив із тими, хто був при владі. Але сам до управління країною виявився неготовий. Перший іспит — поставити правильні кадри — провалив. Мав призначити трьох ключових людей: генерального прокурора, голову Національного банку й міністра оборони. Навіщо було ставити в Генпрокуратуру Ярему? Невже не мав об'єктивок, що в того величезне помістя, землі? Звідки такі статки в міліціонера? Такі кадри знищать президента, якщо не почне робити ставку на чесних професіоналів. Провал "Блоку Петра Порошенка" на парламентських виборах — це перший дзвінок", - наголосив Мороз.

Зараз ви читаєте новину «Програш партії Порошенка — перший сигнал президентові — Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути