четвер, 02 серпня 2012 17:25

При Лутковській створили комітет, що моніторитиме виборчий процес

При Лутковській створили комітет, що моніторитиме виборчий процес
Керівником громадського комітету призначений правозахисник Олексій Гончарук. Фото: investhelp.com.ua

Громадський комітет із питань захисту виборчого права громадян створений при Уповноваженому Верховної Ради з прав людини буде моніторити виборчий процес в Україні.

Як повідомляє прес-служба омбудсмена, комітет рекомендуватиме Уповноваженому складати акти в разі виявлення порушень виборчого законодавства.

Громадський комітет створено за підтримки міжнародного фонду "Відродження", а також за участю представників громадських організацій, зокрема руху "Чесно", Альянсу "Майдан", Комітету виборців України.

Керівником громадського комітету призначений правозахисник Олексій Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В кращому випадку Лутковська буде поштарем – експерт

"Створення громадського комітету при Уповноваженому є втіленням рекомендацій, наданих у звіті міжнародної організації "Freedom House" про стан демократії і захисту прав людини в Україні. Зокрема, в частині створення особливої ??робочої групи оперативного реагування, яка буде отримувати і матиме повноваження розглядати скарги, пов'язані з виборами, в ході підготовки до голосування", - підкреслила омбудсмен Валерія Лутковська.

Гончарук додав: "Комітет спробує консолідувати роботу провідних громадських інституцій, які вже діють на полі захисту виборчих прав громадян, і дати реальну картину порушень на майбутніх виборах очима громадськості".

Крім того, за інформацією прес-служби омбудсмена, Лутковська призначила представником уповноваженого з питань дотримання виборчих прав громадян Михайла Чаплигу, який до цього обіймав посаду радника уповноваженого. Необхідність такого призначення виникла у зв'язку з початком виборчої кампанії, заради забезпечення захисту виборчих прав громадян.

Рішення про призначення представника в цьому напрямі було прийняте консультативною радою, яка функціонує при уповноваженому. Особливу увагу Лутковська доручила приділити захисту активного виборчого права громадян.

Зараз ви читаєте новину «При Лутковській створили комітет, що моніторитиме виборчий процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути