четвер, 28 квітня 2016 15:40

Президентська команда контролює всю країну - учасник групи "Першого грудня"

Президентська команда контролює всю країну - учасник групи "Першого грудня"

Порошенко і його люди контролюють усі процеси, що відбуваються в країні. Це не демократичний спосіб урядування. Його треба змінювати.

Про це сказав Мирослав Маринович, віце-ректор Українського католицького університету, на прес-конференції Ініціативної групи "Першого грудня".

"Зараз влада зосереджується в руках президентської команди. Наша керівна еліта має давнє, радянське, дещо авторитарне уявлення про стиль управління. Тому, чогось досягти можна лише маючи віжки від держави у своїх руках. Я розумію це, коли ставлю себе на місце президента. Але демократична держава функціонує інакше - без авторитарного контролю за всіма сферами. Мій докір президенту - змініть спосіб мислення щодо урядування", - наголосив Маринович.

За словами експерта, колишній уряд зробив багато. Втім, малий і середній бізнес опинився у ще гіршому становищі. Це основна їх прогалина.

"За урядом Яценюка є ціла низка здобутків. Наприклад газова незалежність від Росії. Але в Україні, яка є квазі-коммуністичною, квазі-патерналістською один елемент залишається незмінним. Раніше ми брали гроші від Москви, тепер ми чекаємо допомогу від ЄС. Позичають гроші та вкладають у суспільство, щоб те не протестувало. А треба було допомогти малому і середньому бізнесу. Його "затаскали" на вигоду олігархам. У цьому уряд Яценюка не справився", - додав учасник групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туполоба Росія тільки зміцнює Меджліс - учасник групи "Першого грудня"

Нагадаємо, учасники Ініціативної групи "Першого грудня" оприлюднили звернення "Збережімо державу від саморуйнації". Закликали українців об'єднатися в боротьбі за державу. А керівництво країни - розробити нову політичну систему.

Зараз ви читаєте новину «Президентська команда контролює всю країну - учасник групи "Першого грудня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути