неділя, 08 вересня 2013 23:28

Президент порадив не протиставляти євроінтеграцію України та її співпрацю з МС

Президент порадив не протиставляти євроінтеграцію України та її співпрацю з МС
Віктор Янукович. Фото: lenta-ua.net

Президент Віктор Янукович переконаний, що не можна класти на терези європейську інтеграцію України та її співпрацю із Євразійським союзом.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна".

На думку Януковича, Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським співтовариством.

"Нам не потрібно протиставляти питання європейської інтеграції з питаннями будівництва стратегічних відносин з країнами євразійського співтовариства або союзу", - наголосив президент.

Глава держави нагадав, що вже підписано низку документів, які визначають статус України у відносинах з Митним союзом і з Євразійським союзом, в яких наша держава є спостерігачем.

Водночас Янукович не виключив перспективу проведення всеукраїнського референдуму з питання вступу до певного міжнародного співтовариства.

"Що стосується референдуму, про який весь час йде мова і яким лякають усіх, референдум необхідний буде тоді, в перспективі, коли буде йтися про вступ до того чи іншого співтовариства, за якого нам потрібно буде делегувати частину наших суверенних прав, передбачених Конституцією. І ось тут, звичайно, тільки український народ може прийняти таке рішення", - сказав Янукович.

Він також не виключив, що парламент може внести деякі зміни до закону про референдум.

"Ви подивіться, дуже багато країн проводять. Припустимо, Швейцарію якщо взяти, вона проводить десяток референдумів, мінімум, з найрізноманітніших питань. Ось це і є самоврядування, це і є народна влада. Ми поки що не застосовували ще на практиці цей закон. Можливе його якесь удосконалення, але закон цей в обов'язковому порядку повинен бути", - підсумував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Президент порадив не протиставляти євроінтеграцію України та її співпрацю з МС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути