вівторок, 18 жовтня 2016 13:32

Президент має внести подання на звільнення голови НБУ – Тимошенко

Президент має внести подання на звільнення голови НБУ – Тимошенко

Верховна Рада повинна створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування діяльності Валерії Гонтаревої на посаді голови Національного банку України та проголосувати звернення до президента, щоб він виконав свій конституційний обов'язок та звільнив її.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила журналістам на брифінгу в кулуарах парламенту.

"Ми наполягаємо, щоб Верховна Рада, по-перше, створила ТСК щодо розслідування усіх антиукраїнських та корупційних дій пані Гонтаревої. По-друге, парламенту треба негайно звертатися до президента з вимогою використати своє конституційне право та внести подання на звільнення Гонтаревої з посади", – уточнила політик.

Тимошенко нагадала, що "Гонтарева стояла за усіма маніпуляціями з державними цінними паперами у часи Януковича, а сьогодні продовжує це робити з курсом гривні, із рефінансуванням банків, які потім цей рефінанс виводять за межі України".

Лідер "Батьківщини" звернула увагу, що саме робота голови НБУ призвела до того, що "курс гривні коливається від 40 до 25 гривень до долара", а кредитна ставка для підприємців зросла до 30%.

За словами Тимошенко, "фінансова, економічна, соціальна розруха – це наслідок роботи пані Гонтаревої".

Голова фракції також наголосила: "Треба розслідувати ці випадки і що на них відповідні банки, наближені до Гонтаревої та керівництва держави, заробляють гроші".

"Якщо хочемо докорінно змінити фінансовий, економічний курс нашої держави, то треба починати звільняти з посад людей, які є маріонетками для проведення стратегії, спрямованої проти України. Якщо у Верховній Раді є хоча б крапля відповідальності за країну і, крім корупції, є хоча б крапля служіння Україні, то Гонтарева має бути звільнена негайно! Вона – один із ключових гравців і маніпуляторів у справі руйнації України", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Президент має внести подання на звільнення голови НБУ – Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути