пʼятниця, 17 січня 2014 13:54

Президент Європарламенту закликав Януковича не підписувати скандальні закони

Президент Європарламенту закликав Януковича не підписувати скандальні закони
Мартін Шульц Фото: radiosvoboda.org

Президент Європарламенту Мартін Шульц закликав українського президента Віктора Януковича не підписувати прийняті Верховною Радою закони.

Про це йдеться в його заяві, - пише "Українська правда"

"Я глибоко стурбований прийняттям Верховною Радою України законопроектів, які можуть обмежити основні свободи громадян, перешкоджати свободі зібрань та слова і обмежити діяльність неурядових організацій" ​, - сказав він.

За його словами  зазначені закони були прийняті непрозоро та з порушенням парламентських процедур, що "не є шляхом прийняття обгрунтованих законів".

"Я закликаю президента Януковича не підписувати законопроекти і простежити , щоб будь-які зміни в законодавстві , були сумісні з міжнародними зобов'язаннями України", - заявив Шульц.

Він нагадав, що для України двері в ЄС відкриті, але там хочуть бачити, що українська влада "має серйозні та щирі наміри" вступити в союз.

Однак "останні події є не тільки неповагою до волі людей, які протестують на Майдані, але також можуть віддалити Україну від Європі і, фактично , цивілізованого світу " .

Зараз ви читаєте новину «Президент Європарламенту закликав Януковича не підписувати скандальні закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути