субота, 24 грудня 2011 14:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Президент Європарламенту розчарований рішенням апеляційного суду щодо Тимошенко

Президент Європарламенту розчарований рішенням апеляційного суду щодо Тимошенко

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек розчарований рішенням апеляційного суду Києва, який залишив чинним в п'ятницю рішення Печерського райсуду Києва щодо "газової справи" стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Я глибоко розчарований рішенням українського апеляційного суду підтримати вирок, яким колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко засуджена на 7 років в'язниці", - йдеться у зверненні Бузека, опублікованому на його сайті.

Президент Європарламенту підкреслив, що "виборче застосування верховенства права у випадку Тимошенко залишає дуже мало сумнівів в його політично вмотивованій суті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про саміт Україна-ЄС: Янукович зрадив свій народ

"Чим далі Україна дистанціюється від верховенства права, властивого демократичним системам, тим більшим буде неминуча напруженість у її відносинах з ЄС", - зазначив президент Європарламенту.

"Публічні заяви української влади про їхнє бажання розвивати співпрацю з ЄС перевіряються щоденною практикою. Випадок з прем'єр-міністром Тимошенко дає найгірший з можливих прогнозів на майбутнє. Я стурбований цим, оскільки довгострокові наслідки такого розвитку подій можуть бути руйнівними. Я апелюю до української влади підкріпити їхні публічні заяви конкретною дією, яке підтвердить їхню відданість демократії, свободі і верховенству права", - резюмував Бузек.

Зараз ви читаєте новину «Президент Європарламенту розчарований рішенням апеляційного суду щодо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути