вівторок, 24 вересня 2013 13:39

Претендентів на українське громадянство хочуть змусити здавати тест на знання мови і Конституції

Претендентів на українське громадянство хочуть змусити здавати тест на знання мови і Конституції
Фото: kita.com.ua

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект, що пропонує претендентам на українське громадянство проходити тест на знання Конституції та української мови.

Про це повідомив глава комітету, народний депутат від УДАРу Валерій Пацкан.

За його словами, члени комітету "практично одноголосно" прийняли відповідне рішення. Разом з тим, депутат став прогнозувати, коли законопроект може бути розглянутий у залі.

Автор законопроекту народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Парубій пропонує доповнити закон "Про громадянство України" ще однією умовою для отримання громадянства - успішне проходження усного та письмового тестування на знання Конституції України та володіння державною мовою на достатньому для спілкування рівні.

При цьому, пропонується не поширювати цю вимогу на осіб, обмежених в комунікативних здібностях внаслідок інвалідності. Автор також пропонує встановити, що законні джерела існування для осіб, які претендують на українське громадянство, не повинні бути нижче прожиткового мінімуму громадян.

"Ми говоримо про ті речі, які існують у всіх європейських державах. Людина, що бажає стати громадянином України повинна знати Конституцію, закони, мову", - сказав глава комітету.

Зараз ви читаєте новину «Претендентів на українське громадянство хочуть змусити здавати тест на знання мови і Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

316

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути