неділя, 02 грудня 2012 21:34

Запропоновані референдуми свідчать про невігластво їх ініціаторів - експерт

Запропоновані референдуми свідчать про невігластво їх ініціаторів - експерт
Фото: kp.ua

Запропоновані референдуми свідчать про невігластво їх ініціаторів, оскільки ті питання, які вони висувають не можливо вирішити за допомогою референдуму.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Це свідчення політичного і юридичного невігластва ініціаторів, оскільки не можливо вирішувати через референдум юридичні питання, ставити під сумнів судові рішення, а також не можна давати оцінку діяльності тих чи інших структур чи інститутів влади", - зауважив він.

Також експерт додав, що "влада ніяк не відреагує" на такі ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент "опустили" до прірви - Кравчук

Окрім того, коментуючи заяви першого президента України Леоніда Кравчука, що нова Верховна Рада може бути розпущена на референдумі, він сказав: "Питання функціонування ВР це не питання референдуму, оскільки референдум не може говорити про довіру, чи не довіру до органів влади. Кравчук можливо забув про рішення Конституційного суду".

Нагадаємо, 30 листопада лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що ініціює референдум про заборону продажу землі. Раніше письменники брати Капранови заявили про намір ініціювати проведення всеукраїнського референдуму про припинення повноважень президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Закон про референдум – це бомба сповільненої дії

Представники "Батьківщини" підкреслюють, що мають намір домагатися проведення референдуму незалежно від рішення президента щодо цього закону.

Нагадаємо, 27 листопада президент Віктор Янукович підписав закон "Про всеукраїнський референдум", прийнятий парламентом 6 листопада. Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Запропоновані референдуми свідчать про невігластво їх ініціаторів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути