четвер, 15 грудня 2011 14:00

Уряд хоче "нишком" обмежити допомогу одиноким матерям - експерт

Уряд хоче "нишком" обмежити допомогу одиноким матерям - експерт

Законопроект №9516 "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", який обмежує соціальні виплати одинаким матерям, досі не відкликали з Верховної Ради, бо уряд все ж хоче "нишком" його проштовхнути.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт Центру Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

"Посадовці просто вводять в оману наше суспілсьтво і намагаються все-таки протягнути цей законопороект через Верховну Раду", - зауважив він.

За його словами, затягування з відкликанням законопроекту на два тижні свідчить про те, що "чиновники Кабміну сподіваються, що галас просто вгамується і можна буде "нишком" серед маси інших документів ухвалити цей законопроект також".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас є сім'ї, які жодної соціальної допомоги не потребують - Азаров

Розенко нагадав, що ще два тижні тому Андрій Клюєв, Микола Азаров і Сергій Тігіпко пообіцяли, що цей законопроект буде відкликано, але цього так і не було зроблено. "Це просто неповага до всього суспільства", - переконаний він.

"Викликає здивування, чому уряд вирішує питання економії бюджету виключно за рахунок малозабезпечених категорій громадян. Чому, фактично, єдина ініціатива корегування системи пільг на сьогоднішній день - зареєстрований законопроект №9516, який обмежує державну соціальну допомогу одиноким матерям", - підкреслив Розенко, наголосивши, що водночас законопроектів про обмеження пільг народним депутатам і посадовцям немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійний фонд "розмиє" гроші з "податку на розкіш" - експерт

Експерт наголошує, що реформу системи пільг проводити треба, але не зрозуміло, чому це треба робити виключно за рахунок одиноких матерів, чорнобильців та афганців.

На думку Розенка, така політика влада веде до падіння її рейтингу: "Така ідеологія реформ очевидно є неприйнятною і не може бути підтримана в суспільстві. І вона не підтримується в суспільстві, про що яскраво засвідчують рейтинги соціологічних досліджень — довіра до влади зараз знаходиться на критичному рівні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганцям і чорнобильцям збільшать допомогу

На думку експерта, влада і надалі не прислухатиметься до суспільства, бо вона "працює виключно у своїй орбіті і живе своїм життям, яке до життя звичайних людей немає жодного відношення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович збільшив грошову допомогу при народженні дитини

Нагадаємо, що законопроект №9516 "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" було внесено на розгляд парламенту 29 листопада 2011 року. Він пропонує ввести для отримання цієї допомоги необхідність додаткового надання довідки про склад сім'ї, а також про доходи всіх її членів. Після шквалу критику у суспільстві та ЗМІ в уряді запевнили, що відкликають цей законопроект. Та наразі він і досі знаходиться на сайті Верховної Ради України.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче "нишком" обмежити допомогу одиноким матерям - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути