понеділок, 22 квітня 2013 18:56

ПР не нацьковувала Польщу на ОУН-УПА, то все вигадки "хворої голови" "Свободи" - Олійник

ПР не нацьковувала Польщу на ОУН-УПА, то все вигадки "хворої голови" "Свободи" - Олійник
Володимир Олійник. Фото: ua.golos.ua

"Свобода", говорячи проте, що Партія регіонів нацьковує Польщу на ОУН-УПА, намагається "звалити проблему із хворої голови на здорову".

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву ВО "Свободи" щодо причетності Партії регіонів до проекту постанови польського сейму щодо визнання ОУН-УПА злочинцями.

"Це спроба звалити проблему із хворої голови на здорову. Добре відомо, наскільки європейські депутати, зокрема депутати польського сейму, незалежні від впливу ззовні. Відомо, що і польські депутати дуже критично відносяться до того, що відбувається в Україні, до дій влади і тому подібне", - висловив думку політик.

"І тут, ні з того, ні з сього, депутати пішли на такі кроки під впливом наших? Треба пригледітись — відверта національна непримиримість є? Є. Спроба загострити ситуацію між різними національними прошарками, існує з боку "Свободи"? Є. А спроба в такий варварський спосіб вирішити проблему щодо пам'ятників? Я також проти того, щоби елементи попереднього тоталітарного режиму були в наших містах, але ж не у варварський спосіб, як наприклад це було це із пам'ятником Леніну", - сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада демонструє свої можливості" - експерт про підписання "виїзних" законів Януковичем

Водночас він наголосив, що своїми діями "Свобода" сама призвела до такого стану речей.

"Сама організація дала всі підстави для цього, бо якби така заява польського сейму була по відношенню до УДАРу, то вона б мене здивувала. Тим паче для поляк це болюча проблема, та й у нас не однозначне відношення до ОУН-УПА, бендерівців. Тобто це все надумане", - наголосив він.

Нагадаємо, у партії "Свобода" критикують проект постанови сейму Польщі про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, котрі скоїли геноцид щодо поляків у 1939-1947 рр., і вважають, що до появи цього документу причетна Партія регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер судді знають, що їм нема чого боятися, бо залежать лише від більшості у ВР – експерт

Як повідомлялося, 11 квітня в сеймі Польщі було зареєстровано проект постанови про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які вчинили геноцид проти поляків у 1939-1947 рр..

Проектом пропонується визнати Організацію українських націоналістів (ОУН), Українську повстанську армію (УПА), СС "Галичина" і українську поліцію на німецькій службі злочинними організаціями. При цьому наголошується, що в цьому геноциді не звинувачують весь український народ, а лише вказані формування.

Зараз ви читаєте новину «ПР не нацьковувала Польщу на ОУН-УПА, то все вигадки "хворої голови" "Свободи" - Олійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

206

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути