субота, 13 серпня 2011 17:08

Потуги опозиції нагадали Гримчаку акцію "Україна без Кучми"

Потуги опозиції нагадали Гримчаку акцію "Україна без Кучми"

У "Народній Самообороні" не вірять у реальність створення спільного списку опозиції перед парламентськими виборами 2012 року, але вважають це позитивним сигналом.

"Треба трохи менше амбіцій всім політичним лідерам і розуміння своєї реальної політичної ваги. Тоді можна буде про все домовитись. Чи можливий такий варіант, думаю, навряд", - сказав нардеп від НУ-НС Юрій Гримчак.

За його словами, "як мінімум дві майже опозиційні політичні сили підуть на вибори самі, незалежно від того як і про що будуть домовлятися".

"Це ВО "Свобода" і "Фронт Змін". Вони офіційно заявили, що об'єднуватись не збираються", - підкреслив депутат.

"Хоча такий варіант спростив би вибір усім, хто налаштований проти нинішнього режиму. Ідея класна і розумна. Тоді не треба було б роздумувати, кого висувати. Є Партія регіонів і є опозиційний список. Як він буде називатися, це вже окрема розмова. Це був би такий собі референдум з довіри чинній владі. Треба розуміти, що сьогодні на карту поставлене навіть не існування опозиції як такої, а існування демократичної України", - наголосив Гримчак.

"Нунсівець" вважає, що Комітет опору диктатурі - це реальний крок для об'єднання всіх, хто вважає себе опозицією. Однак, на його думку, це треба було робити раніше.

"Арешти і суди над Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком підштовхнули до пошуку спільної мови. Це нагадує "Україну без Кучми", коли об'єдналися всі з вимогою змінити режим. Тоді намети ставили соціалісти, охороняли їх УНА-УНСО, а допомогу надавав український комсомол. Були там і Рух, і "Батьківщина". Ідеологічні розбіжності не заважали. Зараз об'єднавча засада для всіх - цей режим повинен піти", - розповів він.

Гримчак вкотре висловив упевненість, що судові процеси над Тимошенко і Луценком - це політичні переслідування.

"Ми хочемо вільних виборів, європейського шляху розвитку, щоб не було цензури, щоб не було соромно за нашу країну на зовнішній арені. Тимошенко судять на 1-му поверсі, Луценка - на 2-му. Якщо це не політичні репресії, то хай кинуть у мене каменем. Навіть якби, гіпотетично, Тимошенко затримали всю в крові і з великим ножем, а десь поруч був труп, то все одно влада мала зробити все, щоб процес був відкритим. Щоб не було жодної заяви, що це політичне переслідування. А роблять навпаки. Всі розуміють, що це політична помста тих, хто програв 2004 року тим, хто програв 2010 року", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, В'ячеслав Кириленко сказав, що "подолати беззаконня та фальсифікацію стане можливим тільки після швидкого об'єднання усіх демократичних партій в єдиний опозиційний кулак для участі спільним списком у наступних парламентських виборах".

Зараз ви читаєте новину «Потуги опозиції нагадали Гримчаку акцію "Україна без Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути