пʼятниця, 06 лютого 2015 18:05

Посол Росії у Франції озвучив план щодо деескалації конфлікту в Україні

Автор: ria.ru
 

Посол Росії у Франції Олександр Орлов назвав майбутні переговори між президентами РФ і Франції та канцлером ФРН "зустріччю надії" і заявив про готовність Кремля до примирення. Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції Європи 1.

"Всі хотіли зустрічі трьох (у тристоронньому форматі). Як вчора заявив Франсуа Олланд, ми знаходимося в критичному моменті (розвитку) ситуації в Україні, реальна нагальна потреба зупинити війну ... Ці (переговори) повинні були відбутися! .. Це дуже і дуже важлива зустріч, зустріч надії; не скажу, що це останній шанс, але ... ", - сказав дипломат.

За його словами, зустрічі в Москві передували регулярні контакти по телефону між Путіним, Олландом, Меркель і Порошенко.

"Глави держав постійно спілкуються", - зазначив посол.

Він також ствердно відповів на запитання, чи насправді Кремль готовий до примирення.

Говорячи про умови Путіна щодо деескалації конфлікту в Україні, посол заявив, що ніяких умов російська сторона не висуває.

"Ніяких умов, оскільки деескалація - це те, що ми хочемо з початку (конфлікту) План повинен включати два етапи :. Невідкладне припинення бойових дій, обстрілів українських міст з важких озброєнь, після чого введення ефективного контролю за припиненням вогню", - сказав дипломат

У цьому контексті він відзначив важливість прямої участі Франції та Німеччини в переговорах, оскільки ці країни є гарантами спостереження за припиненням вогню.

Потім, за його словами, повинен початися відведення важких озброєнь обома сторонами.

"А потім ми перейдемо до питань по суті: чи згодні ці люди жити разом, і після цього потрібно визначити статус Східної України в Україні", - сказав Орлов.

На уточнююче запитання ведучого щодо можливої "незалежності" окупованих територій посол заявив, що Росія підтримує територіальну цілісність України.

"Якщо нам вдасться досягти такої угоди, вона повинна була б бути гарантована Європою, США та Росією", - зазначив посол.

Одночасно він заявив, що для деескалації ситуації в Донбасі необхідно зняти з Росії санкції:

"Якщо ми хочемо деескалації в Україні, потрібно також повністю зняти безглузді санкції, оскільки їх вплив веде до великого приниження Росії".

Нагадаємо, вчора в ході п'ятигодинних переговорів президента України Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель були розроблені спільні пропозиції для втілення Мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «Посол Росії у Франції озвучив план щодо деескалації конфлікту в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути