субота, 08 листопада 2014 21:15

Портнов, якого розшукує ГПУ, отримав шенгенську візу на рік

Колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов, якого ГПУ розшукує за звинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані взимку 2014 року, отримав шенгенську візу та планує відправитися до Цюріха чи Брюсселя. Про це сам Портнов повідомив у своєму Фейсбуці.

"Осягнути міжнародні санкції спробую в Цюріху або Брюсселі. Офіційні контакти з владою європейських країн закінчилися вчора (7 листопада) видачею мені довгострокової візи до Швейцарії", - заявив він.

До свого повідомлення Портнов додав фото паспорта з візою, яку видано до 5 листопада 2015 року.

 

Також Портнов зазначив, що він "направив в європейські органи докази фальсифікації українською владою кримінальних справ, що стали підставою для введення відносно мене міжнародних санкцій у вигляді заморожування неіснуючих активів і рахунків".

"За ці 8 місяців європейські органи дійшли висновку, що у мене немає ніяких рахунків і активів і заморожувати у мене нічого", - додав він.

Нагадаємо, ГПУ розшукує Андрія Портнова, якого звинувачують у причетності до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року. У листопаді 2014 року прокуратура всьоме програла Портнову у суді: Печерський райсуд Києва задовольнив черговий позов Портнова до ГПУ та визнав незаконною переписку Генеральної прокуратури України з Євросоюзом щодо Портнова.

Суд зобов'язав прокуратуру направити до ЄС лист, яким Євросоюз буде поінформовано "про свої незаконні дії і направити дане рішення суду протягом 30 днів"

Зараз ви читаєте новину «Портнов, якого розшукує ГПУ, отримав шенгенську візу на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути