середа, 15 жовтня 2014 11:02

Порошенку радять жорстко відреагувати на сутички під Радою

Порошенку радять жорстко відреагувати на сутички під Радою
Фото: dt.ua

Вчора під Верховною Радою відбулися сутички через розбалансованість країни. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Розбалансована країна дає можливість силам, які знаходяться поза законом, продовжувати свою діяльність. Виявилося, що злочинні елементи знаходяться на поверхні. Сьогодні Україна не готова дати адекватну відповідь на такі події. Ми маємо не допустити подібні речі - реакція повинна бути жорсткою. Треба чітко розібратися, хто заколотники, організатори, виконавці. Бо далі є два шляхи: ми продовжуємо жити у розбалансованій державі або президент бере на себе відповідальність. Має дати накази розібратися та сказати, що в Україні беззаконня не буде. Хтось повинен бути сильнішим. Поки це може бути вулиця. Причому такі дії будуть не лише в Києві, але й по всій країні", - зазначив він.

За словами експерта, розмови про третій Майдан близькі до істини. "Невдоволення суспільства тим, що відбувається, все одно повинно якось проявлятися. Один із чинників - протести. Завжди знайдуться люди, яким це вигідно, і вони будуть такі акції використовувати у своїх цілях. Коли був Майдан, всі розуміли про що йдеться. Але зараз вже бачимо заколоти кулуарного характеру", - наголосив Чорнозуб.

Він вважає, що президент Петро Порошенко здатен взяти на себе відповідальність. "А от чи зробить він це - не знаю. Радники мають йому пояснити таку необхідність, інакше Порошенко просто втратить владу. Такі періодичні силові протести захлинуть Україну. Маючи військовий конфлікт з Росією, ще отримаємо дисбаланс всередині країни. Тому у президента немає іншого виходу", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку радять жорстко відреагувати на сутички під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути