середа, 10 серпня 2016 21:32

Порошенко відповів на російські звинувачення України в тероризмі

Порошенко відповів на російські звинувачення України в тероризмі

Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають безглуздо та цинічно. Також, як і заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Президента України Петра Порошенко.

"Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України. Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення деокупації Криму", - каже Порошенко.

Глава держави каже, що саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття.

"Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та добитися скасування заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів. Закликаю російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини", - додав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі відреагували на заяви ФСБ щодо кримських подій

Порошенко очікує, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів Нормандського формату.

"Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, виключно політико-дипломатичними засобами", - каже він.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила, що українська розвідка підготовлювала терористичні акти в окупованому Криму. Коментуючи це президент РФ Володимир Путін сказав, що Україна переходить до терору, і додав, що Росія зробить все, щоб забезпечити безпеку в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відповів на російські звинувачення України в тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути