понеділок, 29 вересня 2014 11:48

Порошенко погодився віддати Маріуполь Путіну - російська журналістка

Порошенко погодився віддати Маріуполь Путіну - російська журналістка
Фото: onpress.info

Російська журналістка Юлія Латиніна вважає, що Маріуполь мав відійти Путіну. Нібито про це була домовленість на вищому державному рівні.

Про це Латиніна сказала у своїй щотижневій програмі "Код доступу" на радіостанції "Ехо Москви".

"Наскільки я розумію, за негласною угодою між Путіним і Порошенком Маріуполь повинен був відійти Путіну. І ми бачимо, що гігантським був реальний наступ на Маріуполь, і що це було абсолютно необхідно, щоб пробити коридор до Криму ... І українська армія з Маріуполя відійшла. Батальйон "Азов", який повинен був захищати Маріуполь, сказав: "Нас 200 чоловік боєздатних, як ми будемо захищати проти не просто армії, - там була не просто щільність вогню ..., там просто все випалювалося перед наступаючими танками"Градом", - як ми цьому можемо протистояти?"", - сказала Латиніна.

На її думку ситуацію змінив губернатор Донеччини Сергій Тарута.

"По-перше, він навіз в Маріуполь гігантську кількість всяких знаменитостей, яка за день до вже фактично доконаної здачі міста танцювала там на вулицях і весь Фейсбук заполонили слова:" Маріуполь наш!".

Крім того, за розпорядженням Тарути - перед наступаючими російським танками стали ставити будиночки, зварені зі сталевих балок, які витримували пряме попадання "Граду". Це дозволило "Азову" відбивати атаки і зупинити наступ, вважає Латиніна.

"Маріуполь був врятований, вірніше Маріуполь був не зданий наступаючим, будемо говорити чесно, російським військам і, наскільки я розумію, це був бонус, бо Порошенко, скоріше всього, Маріуполь здав", - сказала журналістка.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко погодився віддати Маріуполь Путіну - російська журналістка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути