понеділок, 07 липня 2014 12:30

Порошенко дозволив бойовикам безперешкодно залишити Слов'янськ - експерт

Порошенко дозволив бойовикам безперешкодно залишити Слов'янськ - експерт
Фото: uapress.info

Українські силовики навмисно випустили колону бойовиків зі Слов'янська через домовленості з терористами. Рішення про це приймав президент Петро Порошенко.

Так думку в коментарі Gazeta.ua висловив військовий експерт Олексій Арестович.

"Я думаю була домовленість. Колоні бойовиків на чолі зі Гіркіним просто дали піти. Таке рішення міг прийняти тільки Порошенко. Українське командування знало про це ще з ночі. Наші літаки супроводжували бойовиків. Колона пішла без єдиного пострілу зі сторони літака, і без єдиного пострілу бойовиків по літаку. Увійшла до Донецька - приблизно сто машин з бойовиками кількістю у 1500 тисячі осіб. Навіть бойовики у соціальних мережах пишуть, що вони знали, що в них не стрілятимуть, мовляв, є певні домовленості. Якби їх накрили на марші, проблема Донецька була б вирішена. Адже у самому Донецьку один батальйон Восток, який не вміє воювати. Тепер замість маленького Слов'янська ми маємо у заручниках великий Донецьк", - сказав експерт.

Арестович припустив, що приймаючи таке рішення Порошенко міг керуватися кількома пунктами.

"По перше, ми нібито отримали перемогу — над Слов'янськом підняли український прапор. По друге, Порошенко міг керуватися якимись політичними домовленостями, про які ми не знаємо. Можливо, Порошенко вирішив дозволити дончанам сьорбнути цього "русского мира" з тим, щоб вони змінили свою думку і підтримали Україну. Проте навіть це не пояснює суспільству, чому влада дозволила терористам втекти. А суспільство вже давно у тому стані, коли потрібно пояснювати", - зауважив експерт.

На його думку, вигнати бойовиків з Донецька буде надзвичайно важко,

"Ні бойовики не знають, що робити, ні ми. Але я думаю, це буде приблизно так: ми їх заблокуємо. Розставимо блокпости, які будуть постійно штурмуватися бойовиками. Заплатимо за це ще 300 - 400 життями наших хлопців. І потім буде чергове політичне рішення", - прогнозує Арестович.

Він також не виключив можливість прямого військового вторгнення Росії на територію України. "Загроза військового вторгнення зі сторони Росії залишається. Вона лише зростає", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко дозволив бойовикам безперешкодно залишити Слов'янськ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути